کتاب‌ها در پی‌نوشت ادامه می‌یابند
    درباره‌مابا هم آشنا شویمارتباط با پی‌نوشت
    فرآیند ایجاد صفحه کتاب جدید در پی‌نوشتقوانین و مقررات استفاده از پی‌نوشتتعرفه‌ها
    ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
    این سایت در بستر پلتفرم پی‌نوشت ارائه و پشتیبانی شده است
    اینجا کتاب‌ها ادامه می‌یابند ...
    سناریونگاری یا برنامه‌ریزی بر پایه سناریوهااهداف در سناريونگاری

    {اهداف در سناريونگاری}

    در فصل سوم این کتاب آمده است:
    محققان حوزه سناريونگاری اهداف متفاوتی را برای سناريونگاری تعريف كرده‌اند. برای مطرح شدن بهتر اين اهـداف، نقطه نظرات افراد صاحب‌نظر در زمينه سناريونگاری نسبت به اهداف كلي اين نوع پروژه‌ها مطرح می‌شود.
    كه به مدت بيش از ۳۵ سال در پروژه‌های سناريونگاری شركت نفتی (رويال داچ شل) شركت داـته كيس وندرهيدن است، اهداف پروژه سناريونگاری را به شرح ذيل عنوان می‌كند. [وندرهيدن تدوين استراتژی‌های پابرجا فهم و درک بهتر آينده و رويدادها و پيامدها درک بهتر الگوها و تغييرات انتقال ايده‌های مديران رده بالا به كل سازمان از طريق سناريوها بهبود نظام رهبری سازمان وندرهيدن ثمره و نتيجه اين پنج هدف را ايجاد سازمان سازگار با تغييرات می‌داند. به عقيده‌ی وی در يک سازمان هر چقدر "فرايند سناريونگاری" و"سناريونگاری" درست‌تر انجام شود، سازگاري بيشتر و بهتری با تغييرات محيط فعاليت ايجاد خواهد شد.
    نيز كه خود از پايه‌گذاران سناريونگاری در شركت نفتی شل بود، اهداف كلی اين نوع برنامه‌ريزی را بـه شرح پييرواک ذيل مي‌دانست: روشی برای به چالش كشيدن مفروضات موجود درباره‌ی محيط فعاليت سازمان پيشبينی و درک بهتر تهديدها و ريسک‌های پيش رو روشي براي كشف گزينه‌هاي استراتژيک كه سازمان قبل از انجام پروژه از آن‌ها بي‌خبر بود.
    نماياندن گذرگاهی به سمت آينده، داستان‌هايی با سازگاری درونی نماياندن نيروهاي پيشران تغييرات، ارتباط بين آن‌ها و عدم قطعيت‌های موجود در محيط فعاليت سازمان يكی ديگر از صاحب‌نظران است. به نظر وی اهدافي كه می‌توان براي پروژه‌های سناريونگاری و يا بـه طور ريچارد اسلاتركلي پروژه‌های آينده‌نگاری عنوان كرد، عبارتند از: نماياندن موضوعات مهم و با اهميت در ديدگاه عمومی حاكم بر سازمان كه در نگاه كوتاه مدت آن سازمان مورد غفلت واقع شده‌اند. مشخص كردن خطرات، بديل‌ها و انتخاب‌هايی كه ميبايست قبل از بحرانی شدن اوضاع مورد توجه قرار گيرند.
    عموميت بخشيدن به تصوير در حال ظهور از آينده ميان مدت به منظور شركت دادن افراد سازمان در فرايند تصميم‌گيری شناسايی ديناميسم و مضامين سياست‌گذاری مربوط به جهان پايدار و قراردادن اين سياست‌گذاری‌ها در دستورالعمل سازمان تسهيل كردن فرايند نوآوری‌های گروهی و اجتماعی كمک به مردم و افراد سازمان برای شركت در فرايند خلق آينده بهتر كمک به تكامل يافتن سازمان‌ها در واكنش نسبت به تغييرات منطقه‌ای و جهانی اهداف اصلی برگزاری پروژه‌های سناريونگاری را به شرح ذيل از مدرسان دانشگاه سازمان ملل نيكی اسلوكوم می‌داند:
    بهبود تصميم‌گيری‌های بلند مدت
    ايجاد انگيزه براي تغيير در سازمان
    ايجاد مسيرهای بديل و متفاوت به سمت آينده
    بهبود آمادگی سازمان در برابر پيشامدهای ناگوار
    روشی براي بهبود انتخاب‌های كليد پيش روی سازمان
    بناكردن دانش رو به آينده و شبكه‌های اقدام متناسب
    ايجاد چشم‌انداز و برنامه‌ی اقدام برای تحقق چشم‌انداز مورد نظر

    برای مطالعه بیشتر لطفا به فایل کتاب مراجعه کنید.